– Unikt samhold blant de ansatte

Du-Verden-Emil-og-Benedicte-1

Emil Hanssen Erdahl og Benedicte Røed Gjertsen mener det unike samholdet blant de ansatte har gjort Du Verden til et av Lofotens mest populære møtesteder.

De to lofotingene bor til daglig i Tromsø, hvor Emil fordyper seg i medisinstudiermens Benedicte studerer juss. Men der andre unge velger ferie og avslapning sommerstid, har de to alltid kommet tilbake for å jobbe på Du Verden I Svolvær.

– For meg handler det mye om det sosiale. Du Verden har blitt et skikkelig møtepunkt i byen. Jeg tror ikke det finnes en mer sosial jobb enn dette, smiler Emil Hanssen Erdahl.

LANG FARTSTID I UNIKT MILJØ

22-åringen startet som ryddegutt på Du Verden sommeren 2014. Nylig avsluttet han sin sjette sesong på serveringsstedet på kaikanten i Svolvær. Nesten like lang fartstid har Benedicte Røed Gjertsen. Hun har akkurat avsluttet sin femte sesong. Også hun framhever det sosiale som den viktigste gulroten for å komme tilbake.

– Vi har blitt en gruppe som alltid kommer tilbake, og som har blitt utrolig sammensveiset. Lønn kunne jeg fått hvor som helst. Men samholdet og miljøet som skapes her, oppleves som unikt, sier hun.

ANSVAR OG TILLIT

Sommer er høysesong i Lofoten. På godværsdagene fylles uteserveringen på kaia og mot Torget av gjester. For Benedicte og Emil er arbeidshverdagen både hektisk og krevende.

– Med full restaurant er det mye å ta stilling til i løpet av en arbeidsdag. Selvsagt blir det slitsomt til tider, men det er verdt det!

Parallelt med studier har de to servitørene gått gradene, og har nå stilling som hovmester i restauranten. Benedicte fungerte I tillegg som restaurantsjef under ferieavviklingen.

Begge tar også kvelds- og helgevakter på Du Verden-restauranten i Tromsø.

– Det jeg setter ekstra pris på, er at vi som ansatte har påvirkningskraft. Vi får lov å være med og utvikle driften. Derfor føler jeg at Du Verden har spor av dem som jobber her, forteller Benedicte.

TETT PÅ GJESTENE

Servitørveteranene håper det gode samholdet blant de ansatte smitter over på gjestene, og bidrar til å skape god atmosfære.

– Vi har mange trofaste gjester. Selv under ekstreme helger som VM i Skreifiske og Lamholmen-festivalen, kan jeg godt bruke 15 minutter på å prate med noen av gjestene. Vi er tett på, og det vet jeg at kundene setter pris på.

Du Verden-eierne Kristine Andreassen og Lasse Bjørback setter stor pris på at mange av de ansatte kommer tilbake år etter år.

– Vi er ingenting uten dyktieg ansatte og fornøyde gjester. Benedicte og Emil er de to med flest sommersesonger i Du Verden-uniform, og er gode modeller for de som kommer etter, sier Du Verden-paret.

INTERNASJONALT MILJØ

Etter flere sommersesonger i hjertet av Lofoten, har de to blitt kjent med ei reiselivsnæring i sterk vekst.

– Jeg opplever at det går et klart skille fra 2016. Lofoten har blitt et kultur- og opplevelsesmekka med stadig nye gjestegrupper. Det gjør noe med stemningen i restauranten, sier Benedicte.

– Miljøet er veldig internasjonalt. Du føler egentlig ikke at du sitter i Svolvær, ler Emil.

Noen av de mange servitørene som har arbeidet ved Du Verden i Svolvær i sommer.
Hver dag – sin rett
Lett, fresht og smakfullt på sommermenyen

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.duverden.no/svolvar/