Tilbake som kjøkkensjef på restaurant Du Verden i Svolvær

jostein

Jostein Tveit (42) er tilbake på Du Verden-kjøkkenet. Som kjøkkensjef. Læretiden som kokk hadde han nettopp på Du Verden i Svolvær. 

Hverdagen på Du Verden består av – ja, nettopp; hverdager OG festdager. Flest hverdager. Men er det en bursdag som skal markeres, en ungdom som skal konfirmeres, en bedrift som skal feire eller en vennegjeng som er samlet, så blir det fort et snev av fest enten kalenderen viser det ene eller det andre.

Beliggende på kaikanten rett ved Torget i Svolvær, kan noen solglimt være det som får tempoet til å øke på Du Verden. Disse variasjonene er noe av det kjøkkensjef Jostein Tveit setter pris på.

– Det er gøy. Høy puls og masse som skjer. En annen drift, sier Jostein, som de fem siste årene har vært i hotellkjøkken-drift.

– Det har vært fem fine år, men jeg kjente at tiden var inne for noe nytt. Flere kokker, større miljø og nye impulser.

Kvalitet og fokus er Josteins Tveits viktigste ingredienser for et lykkelig liv på kjøkkenet. Det hele hviler på en seng av matfaglig kompetanse og respekt i bunn. Et dryss med godt humør på toppen, og «retten» er komplett.

– Vi må være fokuserte på å gjøre ting riktig, da kommer kvaliteten. Og da føles jobben meningsfull. Jeg er for eksempel ikke glad i mobiltelefoner på kjøkken. De har ingenting der å gjøre, så fremt det ikke er spesielle situasjoner, sier han bestemt.

Tromsø-gutten som har gjort lofoting av seg er ikke typen som hever stemmen og slår verken kjøttøksa, hammeren eller knyttneven i bordet.

Det handler igjen om tilstedeværelse. Jeg kan gi samme beskjed tre ganger, men på den fjerde blir det en «annen type samtale».

Jostein bor i Svolvær sammen med samboeren Hanna og tre barn. Hanna og Jostein traff hverandre da han gikk i lære på den første Du Verden-restauranten i Svolvær.

– Den holdt til lengre bort på havnepromenaden. Jeg ønsket meg ditt på grunn av Roy Magne Berglund, som da var på landslaget. Han var en god læremester. Ekstremt kvalitetsfokusert, forteller Jostein.

Med hans gjeninntreden på Du Verden-kjøkkenet i Svolvær, er nok en del av kokke-DNA-et til Du Verden-grunnlegger Roy Magne Berglund sikret.

– Vi skal ha det gøy på jobb, da trives vi og leverer deretter, avslutter Jostein Tveit.

Skulle du være interessert i kjøkkensjefens anbefaling, kommer den her:

Bakt torsk.

– Rein og god, enkel og grei. Smørdampet asparges og garnityr som fremhever hovedingrediensen. God mat, kort og godt. 

Styrker Du Verden-teamet i Svolvær
HURRA for 17. mai på Du Verden

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.duverden.no/svolvar/

Login Form

Who's Online

We have 159 guests and no members online